Salată de avocado și spanac

Salată de avocado și spanac, o salată plină de nutrienți prețioși pentru organismul tău. Nu ezita să o prepari, mai ales că se pregătește în timp foarte scurt. Este foarte bună la cină, dar și la felul principal.
Dacă este fruct sau legumă, părerile sunt împărțite, important este că avocado este sănătos, hrănitor și este bogat în nutrienți. Deci, avocado este fruct bogat în vitamine (A, C, D, E, K, vitamina B, B6 și B12 și conține acid folic. Mai conține potasiu, luteină, antioxidanți.
Fructele de avocado sunt de două feluri, cele rotunde și cele în forma de pară, putând varia în greutate de la 150 g până la 3 kg. În general, avocado este consumat natural, în salate, sosuri, dar poate fi preparat și la grătar sau la cuptor. Merge foarte bine și cu paste, se poate face înghețată sau poate fi folosit pentru ornat torturi sau prăjituri.

salata

Foto: Salată de avocado și spanac – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 avocado bine copt
10 frunze de baby spanac
câteva frunze de lobodă
1 morcov mic
2 fire ceapă verde
1 fir de usturoi verde
1 legătură mărar
3 linguri iaurt degresat
sare
piper
1 lingură sos de soia
2 linguri semințe crude, decojite, de floarea-soarelui
câteva frunze de salată creață
Pregătești așa:
1. Tai avocado în jumătate, pe lungime, îndepărtezi sâmburele și scoți cu grijă miezul, cu ajutorul unei lingurițe. Tai miezul în cubulețe și îl stropești cu zeamă de lămâie.
2. Speli frunzele de spanac și de lobodă, le scurgi și le rupi în fâșii. Cureți orcovul, îl speli și îl dai pe răzătoarea mare, după care îl stropești, de asemenea, cu zeamă de lămâie. Tai în rondele fine ceapa și usturoiul verde.
3. Amesteci într-un bol ingredientele cu iaurtul, sosul de soia, sare și piper după gust. Împarți salata în două boluri tapetate cu frunze de salată verde și presari deasupra semințele crude de floarea-soarelui.

Pregătire 20 minute
Rețetă de Elena Potra, Bârzava, jud. Arad

Încearcă rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!