Salată de avocado cu creveți

Vă prezentăm rețeta unei salate foarte ușor și rapid de preparat, Salată de avocado cu creveți, cu un gust deosebit de bun și revigorant.
Iată câte ceva despre avocado:
Pentru azteci, avocado era un simbol al fertilității și dragostei. 30 g avocado (aproximativ un sfert dintr-un fruct de mărime medie) aduc organismului un aport de 30 kcal. Un fruct de avocado conține 20 de vitamine și minerale? Dintre minerale, de menționat este potasiul. Adăugat în salatele care conțin legume puternic colorate, bogate carotenoizi (morcovi, ardei, cartofi dulci, roșii etc), avocado ajută la transformarea acestor antioxidanți în vitamina A, atât de necesară pentru sănătatea ochilor. Mexic este cel mai mare producător de avocado din lume, cu o producție anuală de peste 3,5 tone.

Foto: Salată de avocado cu creveți – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 fructe de avocado
2 fire de ceapă verde
1/2 salată verde
1 ardei
10-12 creveți decorticați
100 g crutoane aromate
1 legătură mică de pătrunjel
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 1/2 lămâie
Pregătești așa:
Încălzești într-o cratiță 1 lingură de ulei și înăbuși usturoiul curățat, tăiat felii, împreună cu creveții, pentru câteva minute. Îi întorci pe toate părțile și, când s-au pătruns, îi stropești cu zeamă de lămâie. Îi lași să se răcească și pregătești celelalte ingrediente.
Pentru dressing, mixezi în blender zeama de la 1/2 lămâie, uleiul de măsline și pătrunjelul, până obții o pastă fină.
Tai ceapa rondele fine, ardeiul fâșii subțiri, iar avocado felii lungi. Stropești feliile de avocado cu puțină zeamă de lămâie. Speli frunză cu frunză salata. Păstrezi 2-3 frunze mai mari, pe care așezi salata, iar restul le tai fâșii. Amesteci creveții cu avocado și legumele tăiate. Așezi salata pe frunze și o servești imediat.

Sfat: Dacă folosești lămâie verde dai preparatului un gust mai rafinat.

Pregătire 15 min.; Fierbere 5 min.
Rețetă de Maria Drahos, Nădlac, jud. Arad

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment