foto: Mihai Nicolae
Salată cu păstăi galbene, rubarbă, migdale și rucola
Rețetă de Felicia Vanea, București
Preț: 15 lei-3-4 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie: ■ 250 g fasole galbenă păstăi ■ 1 tijă de rubarbă, feliată subțire ■ 50 g migdale decojite ■ 125 g rucola ■ sucul de la 1 portocală ■ 3-4 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie ■ sare de mare, după gust ■ 20 biluțe de mozzarella (150 g)
Pregătești așa: Pui fasolea la fiert în apă cu sare, apoi o scurgi. Prăjești migdalele într-o tigaie fără grăsime, până când se rumenesc ușor. Pentru dressing, amesteci sucul de portocală cu uleiul de măsline și cu sare de mare. Într-un vas amesteci fasolea galbenă păstăi cu feliile de rubarbă, migdalele prăjite, rucola și dressing. Presari biluțele de mozzarella, amesteci ușor, apoi servești. Când decorezi, ai grijă să păstrezi câteva biluțe de mozzarella sau să iei din salată și să le așezi mai la vedere, pentru un aspect plăcut! Această salată este o combinație mai puțin întâlnită, între fasole păstăi, rucola și mozzarella. Merită să o încercați!