Salată cu chifteluțe și legume

Foto: Mihai Nicolae

Salată cu chifteluțe și legume

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Preț: 19 lei-3-4 porții

Pregătire: 40 minute

Răcire: 10 minute

Îți trebuie: 300 g chiftele de pui tăvălite prin susan și coapte la cuptor (rămase prin frigider), 3 castraveți verzi, 5 roșii, 1 ceapă roșie, 2 cepe verzi, frunze de untișor sau valeriană, 1 ardei gras roșu, sare, piper puțin oțet balsamic, ulei de măsline

Pregătești așa: Speli legumele, le cureți și le tai astfel: roșiile le tai rondele sau felii, castraveții îi tai cuburi sau bastonașe, iar ceapa roșie și verde le tai rondele. Frunzele de untișor sau valeriană le speli, le lași să se scurgă de apă și le pui întregi, având în vedere că sunt mai micuțe. Pui sare și piper, după gust, adaugi ulei de măsline și puțin oțet balsamic, apoi amesteci ușor legumele. La sfârșit, adaugi și chiftelele și amesteci din nou salata. Sau poți pune salata în farfurie și deasupra câteva chiftele. Această salată o poți folosi ca atare, pe post de aperitiv sau ca o garnitură lângă un orez. Atunci când faci prea multe chifteluțe și rămân, le poți transforma într-o astfel de salată sau sub o altă formă, în funcție de imaginația fiecăruia.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!