Salată belgiană

RODICA-DOINA CRĂCIUN, Galați

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

2-3 porții
Pregătire: 35 minute

Îți trebuie:

  • 250 g andive
  • 2 țeline
  • 4 linguri maioneză
  • 2 pere
  • un vârf cuțit boia dulce
  • sare

Îți trebuie pentru maioneză:

  • 50 ml ulei
  • 1 lingură cu vârf făină
  • 150-200 ml 
apă caldă
  • 2 linguri muștar
  • 10 linguri ulei
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriță condimente

Pregătești așa:

Cureți andivele și le tai în bucăți de 1-2 cm. Cureți de coajă țelina și perele și le dai pe răzătoarea cu găuri mari. Într-o salatieră așezi ingredientele în straturi: un strat de țelină rasă presărată cu sare, unul de maioneză și la urmă perele și andivele. Acoperi salata cu maioneză amestecată cu boiaua de ardei dulce.

Pregătești maioneza așa:

Pui uleiul la încălzit, adaugi 1 lingură plină cu făină, apa caldă și 1 linguriță de condimente. După ce s-a fiert compoziția, o lași la răcit, apoi o freci cu mixerul sau cu lingura. Adaugi și muștarul și zeama de lămâie. Amesteci în continuare. Maioneza o poți folosi și pentru zilele de post.

Add Comment