RODICA-DOINA CRĂCIUN, Galați
2-3 porții
Pregătire: 35 minute
Îți trebuie:
- 250 g andive
- 2 țeline
- 4 linguri maioneză
- 2 pere
- un vârf cuțit boia dulce
- sare
Îți trebuie pentru maioneză:
- 50 ml ulei
- 1 lingură cu vârf făină
- 150-200 ml apă caldă
- 2 linguri muștar
- 10 linguri ulei
- zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriță condimente
Pregătești așa:
Cureți andivele și le tai în bucăți de 1-2 cm. Cureți de coajă țelina și perele și le dai pe răzătoarea cu găuri mari. Într-o salatieră așezi ingredientele în straturi: un strat de țelină rasă presărată cu sare, unul de maioneză și la urmă perele și andivele. Acoperi salata cu maioneză amestecată cu boiaua de ardei dulce.
Pregătești maioneza așa:
Pui uleiul la încălzit, adaugi 1 lingură plină cu făină, apa caldă și 1 linguriță de condimente. După ce s-a fiert compoziția, o lași la răcit, apoi o freci cu mixerul sau cu lingura. Adaugi și muștarul și zeama de lămâie. Amesteci în continuare. Maioneza o poți folosi și pentru zilele de post.