Rulouri de toamnă

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 mușchiuleți de porc
100 g cașcaval ras
2 ouă
2 cepe
200 g magiun sau gem de prune
50 g unt
2-3 linguri ulei
100 ml vin
cimbru
sare, piper
Pregătești așa:
Speli mușchiulețul, îl cureți de pieliță, îl tai pe lung și bați bucățile cu ciocanul de șnițele. Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt, apoi o pui la călit în unt, până se înmoaie. Bați bine ouăle și le amesteci cu gemul. Adaugi ceapa călită, după ce s-a răcit, sare și piper și omogenizezi.
Pe fiecare foaie de mușchi presari un strat uniform de cașcaval ras, apoi întinzi amestecul de gem, presari un praf de cimbru și iar cașcaval. Rulezi suficient de strâns, ca să nu curgă umplutura, legi rulourile la capete și le prăjești câte un minut pe fiecare parte.
Așezi rulourile într-o tavă pentru friptură, torni deasupra sosul rămas după prăjire și vinul, apoi le mai dai la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment