Rulouri cu surprize, în crustă din fulgi de mei

Rulouri cu surprize, în crustă din fulgi de mei – aperitive de mare efect, pentru zile de sărbătoare. Nu sunt greu de făcut aceste rulouri, trebuie doar puțină atenție și răbdare și… iată că sunt gata!
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) face parte din grupa plantelor aromatice, ce nu depășește înălțimi cuprinse între 100-150 cm., se folosește ca și condiment savuros pentru mâncăruri sau diverse ciorbe frunzele uscate de rozmarin, însă planta întreagă poate oferi multiple beneficii pentru sănătate, având o gamă întreagă de întrebuințări.
Friptură de pui cu rozmarin și cimbru, cartofi la cuptor aromați cu rozmarin, sos de roșii cu rozmarin și usturoi, pâine cu rozmarin, biscuiți cu rozmarin, salată de roșii cu castraveți și rozmarin, înghețată cu migdale și aromă de rozmarin, sortimente de brânză aromată cu diverse ierburi printre care și rozmarin, banane în sos de miere cu rozmarin, blaturi de pizza, sunt doar câteva dintre preparatele pentru care folosim rozmarinul.

rulouri

Foto: Rulouri cu surprize, în crustă din fulgi de mei – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
circa 300 g buchețele de conopidă
câteva fâşii ceafă afumată de porc
4-5 linguri de fulgi de mei
sare
ierburi aromate de Provence
rozmarin uscat
1 ardei capia
3 linguri ulei de măsline
2 ouă
câteva roşioare cherry
câteva scobitori de bambus
Pregătești așa:
Opărești buchețele de conopidă, pentru 3 minute, în apă ușor sărată, apoi le scurgi. Rumenești puțin buchețelele, în ulei de măsline. Le scoți pe farfurie și le presari cu ierburi de Provence mărunțite fin.
Prăjești ardeiul în ulei, întorcându-l pe toate părțile. Îl cureți de pieliţă, cotor şi sâmburi şi îl tai în fâşii pe care le sărezi şi le stropești cu puțin de ulei de măsline. Pe fiecare fâșie de ceafă afumată pui câte un bucheţel de conopidă şi o linguriţă de ardei. Rulezi şi prinzi ruloul cu o scobitoare.
Treci fiecare rulou prin ouăle bătute, apoi prin fulgii de mei. Le așezi în tavă, pe hârtie pentru copt, adaugi câteva roşioare printre ele, iar pe fiecare rulou torni câte o picătură de ulei şi presari deasupra rozmarin. Le rumenești timp de 10 minute, în cuptorul preîncălzit.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!