Ruladă „Primăvara”

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g carne tocată (pui sau vită)
10 fire de ceapă verde
2 felii de pâine, înmuiate în lapte sau apă
6 ouă fierte + 2 ouă crude
1 cutie ciuperci
1 linguriță muștar
2 legături de mărar
sare, piper
cimbru
cașcaval ras
ulei
Pregătești așa:
Toci ceapa și o înăbuși în câteva linguri de ulei. Adaugi ciupercile tăiate foarte mărunt și carnea tocată și amesteci, adăugând muștarul și câteva linguri de apă. Presari apoi condimentele și amesteci bine. Oprești focul, lași la răcit tocătura, adaugi mărarul tocat mărunt și cele două ouă crude, amestecând totul foarte bine.
Împarți compoziția în două și pregătești două forme de chec. Iei o tavă de chec și o tapetezi cu hârtie de copt. Pui un strat de tocătură, apoi așezi 3 ouă fierte și le acoperi cu restul de carne. Repeți operația și cu cealaltă tavă, după care introduci tăvile în cuptorul încins, pentru o oră. Scoți tăvile și presari deasupra cașcaval ras și le mai lași în cuptor pentru 3-5 minute.
Este un preparat delicios, care se poate servi cald, alături de o garnitură și o salată sau rece, ca aperitiv.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 65 minute
Rețetă de Daniel Gorgorin, București

Add Comment