Ruladă multicoloră

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 sfecle roșii fierte
1 morcov fiert
2 cartofi fierți
100 g cremă 
de brânză
150 g maioneză 
preparată cu ulei
1 hering marinat
10 g gelatină
sare
Pregătești așa:
Legumele le dai separat prin răzătoare și adaugi sare după gust. Gelatina o dizolvi într-un sfert de pahar de apă, o lași timp de 30-40 de minute apoi o aduci la momentul de fierbere, dar nu o lași să fiarbă. Lași apoi să se răcească și o amesteci cu maioneză. Sfecla, cartofii și morcovul îi dai separat prin răzătoare și adaugi peste fiecare amestec câte 2 linguri de maioneză.
Heringul îl tai felii subțiri după ce l-ai curățat de oase. Întinzi pe masă o folie alimentară.
Așezi peste folie sfecla în strat uniform. Peste sfeclă așezi crema de brânză amestecată cu 2 linguri de maioneză (preparată cu ulei ), întinzi cartofii și apoi morcovul. Pe mijloc așezi heringul, câte două bucăți în rând.
Rulezi cu ajutorul foliei alimentare și lași rulada la frigider câteva ore. Când s-a răcit și s-a întărit, tai rulada cu grijă și o servești ca aperitiv.

 

6 porții 
Pregătire: 50 minute 
RĂCIRE: 3 ORE
Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!