Ruladă marmorată

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:

500 g mușchi de vită
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 ardei grași roșii
200 g ciuperci
2 ouă
2 linguri ulei de măsline
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
sare, piper

Pregătești așa:

Cureți mușchiul de vită de pielițe, îl speli și îl bați ca pentru șnițele. Sărezi, piperezi și îl lași deoparte. Speli, cureți și tai mărunt ceapa, ardeiul gras și ciupercile. Pui totul într-o tigaie de teflon cu puțină apă și cu o lingură cu ulei de măsline. Lași să fiarbă înăbușit timp de 15 minute, apoi dai la răcit. Bați ouăle și adaugi mărarul și pătrunjelul tocat mărunt. Pe bucata de carne întinzi un strat de legume, apoi rulezi și legi cu ață. Așezi rulada într-o tavă cu puțină apă, pui deasupra oul cu mărar și pătrunjel și dai la cuptor timp de 40 de minute. Tai rulada felii și servești cu salată de ardei copți sau cu murături, gogoșari sau castraveți. Dacă dorești, poți pregăti și o garnitură de cartofi natur.

Pregătire: 40 minute ; Coacere: 40 minute
Rețetă trimisă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

 

Intră aici și găsești o altă rețetă delicioasă de ruladă.

Add Comment