Ruladă în 3 culori

Pentru un aperitiv deosebit, de care avem nevoie la un eveniment deosebit, rețeta de mai jos, Ruladă în 3 culori, este cea mai indicată. Este consistentă, conține ingrediente sănătoase și are un aspect foarte frumos care te îmbie să o mănânci.
Unul dintre condimente este cimbrul. În Grecia Antică acesta era folosit în combinație cu tămâia. În Evul Mediu lumea se temea de puterea afrodisiacă a cimbrului, încât călugării nu aveau voie să o cultive în grădinile mănăstirilor. Și la noi cimbrul a fost preluat și folosit ca și condiment. Numele populare românești ale cimbrului sunt: ciumurică, lămâioară, lămâiţă, piperniță-de-grădină, cimbru adevărat, cimbru bun, cimbru mirositor, iarba-cucului, cimbru păsăresc, timbrişoare sau piman.

rulada

Foto: Ruladă în 3 culori – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg pulpă de vițel
4 cârnați afumați
50 g cașcaval
1 ou
6 castraveciori acri
1 ardei gras roșu sau capia
2-3 linguri ulei
cimbru
sare, piper
pătrunjel
Pregătești așa:
Împarți carnea în două bucăți și desfaci cu un cuțit pe lungime fiecare bucată, astfel încât să obții 2 dreptunghiuri cu grosimea de 1 cm. Le bați puțin ca pe șnițele și le condimentezi pe ambele părți. Pe lungimea dreptunghiului de carne, așezi cârnați, unul în prelungirea altuia (2 bucăți). La fel procedezi și cu ardeiul roșu, tăiat felii late. Pe urmă pui castraveții întregi (3 bucăți). Torni deasupra oul bătut și amestecat cu cașcaval ras. Rulezi și legi cu ață. La fel procedezi și cu a doua bucată de carne.
Așezi bucățile de ruladă în tavă, le stropești cu puțin ulei, adaugi câteva linguri de apă și introduci tava în cuptor, la foc moderat, pentru 1–1 ¼ ore.
Din când în când, stropești ruladele cu zeama din tavă. Le așezi pe platoul de servit și le presari cu pătrunjel verde.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 60-75 minute
Rețetă de Floarea Călinescu, București

Încearcă rețeta de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!