Foto: Mihai Nicolae
Ruladă din ficat de pui cu vin alb
Rețetă de Felicia Vanea, București
Preț: 15 lei-15 porții
Pregătire: 45 minute
Fierbere: 40 minute
Îți trebuie pentru rulada din ficat de pui cu vin alb: 500 g ficăței de pui, 2 cepe, 2-3 căței de usturoi, 1 ceșcuță de vin alb, 1 ceșcuță zeamă de carne, 1-2 linguri de unt, 10 g gelatină, 200 g cremă de brânză, condiment vegetal, sare, piper, ulei de măsline
Pregătești rulada din ficat de pui cu vin alb așa: Toci ceapa mărunt și o pui într-o tigaie cu ulei să se înăbușe. Când ceapa devine sticloasă, adaugi ficățeii de pui și usturoiul tăiat feliuțe. Sărezi și piperezi după gust. Întorci ficățeii pe toate fețele, având grijă să nu se prindă. Când scade zeama pe care și-au lăsat-o ficățeii, adaugi vinul și lași până scade și acesta. Dai deoparte și când s-au răcit puțin pasezi totul cu o furculiță, apoi amesteci cu o lingură de lemn împreună cu untul. Pateul astfel obținut îl întinzi uniform pe o folie de plastic, într-un strat mai gros. În brânza de vaci adaugi puțin condiment vegetal și o întinzi peste stratul de pastă de ficat. Rulezi ușor și dai la rece pentru 2-3 ore. Tai felii mai groase. Ornezi rulada cu felii de roșii și frunzulițe de pătrunjel. Este o ruladă aperitiv minunată.