Ruladă din dovlecei cu cremă de brânză

Foto: Mihai Nicolae

Ruladă din dovlecei cu cremă de brânză

Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Preț: 29 lei-10 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 1 kg dovlecei mici, 6 ouă, 200 g cașcaval, 200 g smântână, 150 g cremă de brânză cu verdeață (gata preparată, din comerț sau pregătită în casă), sare, piper, 1 legătură mărar verde

Pregătești așa: Speli dovleceii, apoi îi dai prin răzătoarea medie, îi scurgi de zeamă, adaugi cașcavalul dat prin răzătoare, 50 g smântână și ouăle bătute. Potrivești gustul de sare și piper. Omogenizezi. Căptușești o tavă cu hârtie de copt, răstorni compoziția și o coci în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Când este gata, scoți și rulezi. Pregătești umplutura așa: Amesteci crema de brânză cu smântâna și cu mărarul tăiat mărunt. Potrivești gustul de sare. Întinzi această compoziție peste toată foaia și rulezi. Lași la frigider o oră, apoi consumi rulada. Este foarte pufoasă, potrivită și pentru copii, dar și ca aperitiv pentru o masă festivă sau o masă de duminică în familie. Foaia de ruladă poate fi baza mai multor tipuri de umpluturi. Crema de brânză în combinație cu mărar îi dă o aromă aparte.

Add Comment