Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie pentru aluat:
600 g carne curcan 4 ouă 60 g unt 60 g făină 100 g smântână sare
Pregătești aluatul așa:
Freci bine gălbenușurile cu untul și cu sarea, iar separat, bați albușurile spumă. Adaugi apoi, alternativ, peste gălbenușuri, făina și spuma de albuș. Amesteci și coci compoziția într-o tavă tapetată cu puțină făină. Când este gata, o răstorni pe un prosop umed.
Separat, fierbi carnea, apoi o treci de câteva ori prin mașina de tocat. O amesteci apoi cu smântâna până se transformă într-o pastă. Întinzi carnea astfel preparată, peste foaia de ruladă cu ajutorul unui cuțit lat. Rulezi totul și tai felii. Este delicioasă!
Pregătire: 45 minute ; Coacere: 40 minute
Rețetă de Mihaela Ungheanu, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș
Dacă dorești o altă rețetă de ruladă intră aici.