Rețeta propusă de Practic în bucătărie
8 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 1 oră
Îți trebuie:
- 800 g mușchi porc
- 100 g șuncă afumată
- 200 g ciuperci
- 2 ouă
- 1 lingură cașcaval ras
- 1 cățel usturoi
- rozmarin măcinat
- vin alb sec
- ulei
- sare
- piper
Pregătești așa:
Carnea o speli, o scurgi, o tai pe lungime, astfel încât să obții o felie de carne care se poate rula. Bați cu ciocanul de șnițele, apoi condimentezi și lași deoparte. Bați ouăle, adaugi cașcavalul ras, apoi sărezi, piperezi și o prăjești în puțin ulei, la fel ca o omletă. Separat, amesteci ciupercile și usturoiul, le călești în puțin ulei la foc mic. Încingi cuptorul. Pe felia de carne așezi uniform feliile de șuncă afumată, omleta și ciupercile, apoi rulezi și o legi cu o sfoară în spirală. Presari sare, piper, rozmarin, o ungi cu ulei și stropești cu vin alb. Dai la cuptor aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata tai sfoara și o scoți. Tai felii și o servești caldă, ornată cu ciuperci și pătrunjel verde.