Ruladă de pâine albă și șuncă

Foto: Mihai Nicole – Burda România

Îți trebuie:
400 g șuncă presată
25 g pastă de tomate
1 ceapă
800 g pâine albă
100 g griș
1 l lapte
150 g morcovi
3 ouă
100 g țelină rădăcină
100 ml ulei
1/2 linguriță sare
Pregătești așa:
Cureți pâinea de coajă, o tai în cuburi mari, iar șunca o tai fâșii subțiri. Ceapa, morcovii și țelina le cureți și le tai cuburi. Diluezi pasta de tomate în 50 ml apă.
Fierbi grișul în lapte, adaugi miezul de pâine și fierbi compoziția 5 minute. Răcești compoziția, adaugi ouăle și amesteci până formezi o pastă tare.
Întinzi o foaie de 3 cm grosime, iar deasupra așezi șunca tăiată și o rulezi. Așezi ruloul obținut într-o tavă unsă cu ulei, iar deasupra ungi cu ou bătut. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute. Când e gata, lași la răcit, apoi porționezi rulada.
Separat, înăbuși în ulei morcovii, ceapa și țelina, adaugi 800 ml apă, pasta de tomate, sarea și lași să fiarbă 30 de minute. Pasezi sosul obținut. Pui rulada pe platou, alături de sosul de legume sau cu sosul separat, în sosieră.

Pregătire: 55 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă trimisă de Maria Ferbinte, București

Aici vei găsi o rețetă de ruladă, care merge de minune la o masă festivă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!