Ruladă de ciuperci cu hrișcă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
50 ml ulei
4 cepe
200 g boabe de hrișcă
1/2 kg ciuperci
2-3 linguri zarzavat 
de la borcan sau proaspăt
sare
piper
1 foaie de dafin
cimbru
1-2 linguri pastă de tomate sau suc de roșii (după gust)
2 linguri făină de grâu

Pregătești așa:
Înmoi 200 g de hrișcă în apă caldă, timp de 20 de minute. Călești ceapa tocată mărunt, adaugi cele 200 g de boabe de hrișcă  și lași la călit 10 minute. După acest timp, pui ciupercile feliate și opărite 10 minute în prealabil. Lași să se călească împreună cam 10 minute. Condimentezi, adaugi făina și pasta de tomate. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptorul încins pentru 1/2 oră. Servești rulada cu garnitura preferată. Noi am servit-o cu o salată făcută din salată verde, ceapă și spanac. Se poate servi și cu sos de usturoi și salată de sfeclă, după gustul fiecăruia.

Află mai multe despre hrișcă, de aici. 

Add Comment