Ruladă cu morcovi noi

Foto: Mihai Nicolae

Ruladă cu morcovi noi

Rețetă de Nicoleta Popescu, București

Preț: 23 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 600 g pulpă de porc, 500 g morcovi noi, 2 fire de praz, 2 linguri unt, coriandru uscat, 150 ml supă de legume, 50 ml vin alb sec, sare, piper, 1 linguriță zahăr

Pregătești așa: Tai carnea de porc felii subțiri (de formă dreptunghiulară) și o bați ușor cu ciocanul de carne. Condimentezi cu sare și piper, după gust și o lași la rece timp de 15 minute, să se frăgezească. Partea albă a prazului o tai bucăți de mărimea feliilor de carne. Razi morcovul, condimentezi cu coriandru, sare, piper după gust și călești cu unt, amestecând mereu până se înmoaie bine, apoi adaugi o linguriță cu zahăr. Întinzi carnea pe planșetă, iar peste fiecare felie pui un strat subțire de morcov, peste care așezi o bucată de praz și rulezi carnea cu umplutura în interior. Legi cu ață, să nu se desfacă în timpul preparării. Așezi rulourile într-o cratiță și adaugi 2-3 morcovi tăiați pe lungime. Torni supa de legume și vinul și acoperi cu capac. Introduci tava în cuptor, pentru 40 de minute. La jumătatea timpului întorci rulourile și le lași la copt, fără capac, pentru a se rumeni. Servești rulourile calde.

Add Comment