Ruladă cu morcov și țelină

Foto: Mihai Nicolae – Burda România


Îţi trebuie:
2 bucăți piept de pui
1 țelină
400 g morcovi lungi și subțiri
sare
piper
cimbru
oregano
ulei
boia de ardei dulce
1 cană cu apă
Pregătești așa:
Cureți pieptul de pui de pieliță și de oase și tai fiecare bucată în jumătate. Din cele 4 porții rezultate, formezi ruladele. Morcovul și țelina curățate și spălate, le fierbi în apă ușor sărată. Oprești 4 morcovi, iar ceilalți îi dai pe răzătoarea mare. La fel procedezi și cu țelina, o dai tot pe răzătoarea mare.
Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper, boia, cimbru și oregano și îl ții timp de 30 de minute la rece. Pe fiecare bucată de pui, așezi amestec combinat de morcov și țelină date pe răzătoare, iar pe mijloc pui un morcov fiert și rulezi carnea.
Într-o tavă în care ai pus ulei, adaugi ruladele, torni apa și dai la cuptor pentru 25-30 de minute. Servești ruladele alături de o salată și garnitura preferată: cartofi prăjiți, cartofi natur sau ciuperci coapte.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Add Comment