Ruladă cu carne și mazăre

Loredana Cenușe, Dr. Tr. Severin

Îți trebuie:

  • 1 kg carne porc macră
  • 500 g carne tocată de vită
  • 200 g mazăre boabe
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • foi de dafin.

Pregătești așa:
Speli pulpa de porc și o tai ca să formezi o foaie nu foarte groasă (2 cm). Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt. Carnea tocată o pui la prăjit într-o tigaie. Când este gata o scoți și în același ulei pui ceapa la călit. După ce se rumenește o pui peste carnea tocată prăjită. Mazărea  o pui la fiert 20 minute, după care o pui peste tocătură. Amesteci cu oul fiert tare și tăiat cubulețe, sare și piper, după preferință. Peste pulpa de porc pui compoziția obținută. Rulezi, apoi legi cu sfoară, să nu se desfacă în cuptor. Ungi cu ulei rulada și o pui într-o cratiță înaltă, cu câteva boabe  de piper, foi de dafin și lași la cuptor circa 30-40 minute. Poftă bună!



Add Comment