Ruladă cu brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România


Îți trebuie:
125 g făină
1/2 l lapte
4 ouă
sare
300 g brânză telemea
1 cutie smântână (400 g)
50 g cașcaval
Pregătești așa:
Pui la fiert laptele cu făina și amesteci până se îngroașă. Iei apoi cratița de pe foc, o lași timp de 2-3 minute deoparte, apoi adaugi în compoziție, pe rând, 4 ouă și sare, amestecând mereu.
Așezi compoziția în tava unsă și tapetată. Coci blatul la foc mare 15 minute, apoi la foc mic până capătă o culoare aurie. Lași apoi în tava acoperită, la răcit. Când este rece, ungi blatul cu smântână și peste, pui un strat de brânză telemea rasă (să fie foaia bine acoperită). Rulezi. Deasupra, ungi rulada cu smântână și razi cașcaval.

Pregătire: 40 minute ; Coacere: 15 minute
Rețetă de Eleonora Căpriță, Petroșani, jud. Hunedoara

Aici găsești rețeta unei rulade foarte gustoasă.

Add Comment