Ruladă cu brânză și fasole verde

Rețeta oferită de noi, Ruladă cu brânză și fasole verde, poate fi consumată ca aperitiv, dar și ca fel principal, fiecare după cum dorește.
Fasolea verde, pe care o folosim la prepararea acestei rețete, poate fi păstrată pentru iarnă sub diferite forme, cea mai des folosită este congelarea. Iată câteva sfaturi despre congelarea legumelor:
Dacă vrem să congelăm legume și ne dorim să păstrăm prospețimea și gustul bun al acestora, este bine ca înainte să le opărim. Sigur, nu toate legumele pot fi congelate și nu toate legumele necesită opărire înainte de congelare.
După ce legumele au fost spălate bine, se pun într-o oală în care avem apă fiartă. Imediat ce apa a fiert, se adaugă legumele și, în funcție de legumă, se lasă câteva minute în apă. Se scot cu o paletă și se pun în apă rece pentru câteva minute, apoi într-o strecurătoare la scurs.

Foto: Ruladă cu brânză și fasole verde – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 mușchiuleț de porc
200 g telemea
50 g unt
200 g fasole păstăi
50 g muștar iute
1 cană supă de legume sau de carne
ulei
sare
piper măcinat
oregano uscat mărunțit
Pregătești așa:
Speli fasolea, o cureți și fierbi păstăile în apă ușor sărată, timp de 4-5 minute. Le scurgi în strecurătoare.
Cureți mușchiul de eventualele pielițe, îl tai pe lungime și îl bați ușor, cu ciocanul pentru șnițele, astfel încât să obții un dreptunghi subțire. Ungi carnea cu un strat uniform de muștar și presari condimente după gust. Razi brânza pe toată suprafața și așezi păstăile sub forma unui șir, într-o margine a „foii” de carne. Rulezi strâns și legi ruloul cu ață groasă. Îl presari cu sare și condimente, pui untul și îl așezi într-o tavă cu supă.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu sau, dacă ai un vas de iena, e bine să-l acoperi cu propriul capac și îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 90 de minute, timp în care ai grijă să mai stropești ruloul cu supă și să îl întorci.
Poți să servești rulada fie caldă, cu o garnitură sau alături de o salată de sezon, fie rece, ca aperitiv, tăiată în felii groase de 2 – 2 ½ cm.

Sfat: Este un preparat pe care îl poți pregăti în orice anotimp, cu fasole congelată sau conservată în borcan. Pentru o umplutură mai picantă, presară și câteva roșii uscate, conservate în bulion și unge carnea cu uleiul în care au stat acestea și care este plăcut asezonat.

Pregătire: 20 min.; Coacere: 90 min.
Rețetă de Milița Șolea, Svinița, jud. Mehedinți

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment