Ruladă-aperitiv, cu soia și nuci

Foto: Ruladă-aperitiv cu soia și nuci – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
700 g făină
1 pachet margarină
1 cană sifon
1/2 plic praf de copt
1 linguriță concentrat cu gust de legume
Îți trebuie pentru umplutură:
1 pachet soia granule
1 pahar nucă măcinată
2-3 cepe
1 legătură pătrunjel
1 lingură făină
sare
piper
ulei
1 roșie potrivită
Pregătești aluatul așa:
Amesteci făina cu margarina, concentratul de legume, sifonul și praful de copt și frămânți până obții un aluat potrivit de tare și elastic. Acoperi aluatul și-l lași să se odihnească timp de o oră.
Pregătești umplutura așa:
Fierbi soia în apă clocotită, timp de 20-25 de minute, o strecori și o dai la rece. Amesteci soia cu nuca măcinată, verdeața tocată, sare și piper, după gust. Ceapa tăiată mărunt o călești în ulei și, când este gata, o amesteci în compoziția de soia, împreună cu făina.
Împarți aluatul în două și întinzi două foi. Pui pe fiecare foaie jumătate din compoziție, rulezi și așezi ruladele într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Ungi ruladele cu zeama de la roșie (capătă luciu de la copt). Coci ruladele 50-60 de minute, la foc potrivit.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 50-60 minute
Rețetă de Steliana Flamoropol, București

Intră aici și încearcă și această ruladă deosebită.

Add Comment