Roșii umplute (milaneze)

Foto: Mihai Nicolae

Roșii umplute (milaneze)

Rețetă de Ioana Preda, București

Îți trebuie: ■ 4 roșii mari ■ 250 ml supă de carne instant ■ 100 g parmezan ras ■ 3 linguri mascarpone ■ 400 g spanac ■ 125 g orez ■ 50 g unt ■ 50 g untură de porc ■ 30 g sâmburi de pin prăjiți ■ 3 căței de usturoi ■ 50 ml vin alb ■ 1 ceapă ■ sare ■ piper

Pregătești așa: Speli roșiile și le tai căpăcelul, apoi le golești de semințe. Cureți ceapa și usturoiul, le tai cubulețe și le zdrobești. Untul și grăsimea le încălzești, călești ceapa, 1/3 din usturoi și orezul, torni apoi supa instant și vinul, apoi fierbi acoperit timp de 25 de minute. Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius. Amesteci ambele feluri de brânză cu orezul și umpli roșiile. Așezi roșiile umplute într-o formă termorezistentă și le dai la cuptor cu vasul acoperit, timp de 15 minute. Spanacul curățat și spălat bine, îl călești 5 minute în ulei, alături de restul de usturoi și de miezul de roșii. Sărezi și piperezi după gust, apoi le așezi pe un platou. Așezi roșiile alături și presari sâmburi de pin.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!