Roșii umplute cu urdă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 roșii
4 linguri urdă
1 legătură mărar verde
4 frunze salată verde
sare
Pregătești așa:
Speli roșiile, le ștergi și le tai câte un căpăcel. Scoți miezul, având grijă să nu se rupă și îl lași cu gura în jos, să se scurgă.
Umpli apoi roșiile cu urdă, amestecată cu mărar verde, tocat foarte mărunt. Așezi fiecare roșie umplută pe câte o frunză de salată verde.

Câteva sfaturi:
– Pastele făinoase nu trebuie să aibă un miros închis sau să fie mucegăite. Ele atrag umezeala, de aceea trebuie păstrate într-o cămară uscată, în lădițe de lemn, borcane sau 
pungi. E valabil și pentru orez, griș, fulgi de ovăz.
– Pâinea poate fi considerată drept foarte bună, dacă aluatul a fost bine dospit și bine copt. Dacă pâinea nu este plată și întinsă, se presupune că aluatul a fost prea fermentat sau căldura cuptorului insuficientă.
– Laptele bătut se prepară amestecând următoarele: 1/2 l lapte crud 1/2 l lapte fiert şi răcit până rămâne călduţ 2 linguri de iaurt sau smântână. În 24 de ore este gata.
– Cafeaua măcinată își păstrează aroma pusă în frigider.

Pregătire: 20 minute
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Aici poți găsi o altă rețetă de roșii umplute.

Add Comment