Roșii cu ouă

Foto: Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețetă de Olga Ivanovici, sat Satu Mare, com. Secusigiu, jud. Arad

6 porții
Pregătire: 10 minute

Îți trebuie:

6 roșii rotunde
5 ouă tari
2 linguri oțet
5 linguri ulei
sare fină
o jumătate linguriță piper
Pentru garnitură îți trebuie:

salată sau pătrunjel tocat
50 g măsline
Pregătești așa:

Speli și ștergi roșiile, apoi cu un cuțit sau cu un aparat special, le tai vertical, în felii nu prea subțiri, dar fără să le separi complet unele de altele, în așa fel încât roșiile să se poată deschide ca un evantai.
Tai 4 ouă fierte în câte patru rondele fiecare și le intercalezi între bucățile de roșii. Sărezi ușor. Pui apoi roșiile pe un platou, pe câte o frunză de salată, decorezi cu pătrunjel, mărar tocat fin, și măsline.
Asezonezi cu puțin din sosul de oțet, iar restul îl păstrezi într-o sosieră. Celălalt ou îl așezi pe platou în jurul ro-șiilor, după ce au fost tăiate în două sau în patru, pe lungime.

Add Comment