Maria Dragoș, loc. Pitești, jud. Argeș
4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 5 minute
Prăjire: 25 minute
Îți trebuie:
- 5-6 cepe
- 250 g cașcaval
- 2 ouă
- 150 g făină
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură amidon
- 200 ml bere neagră
- 1/2 linguriță boia dulce,
- 50 g zahăr
- ulei
- sare
- piper
Pregătești așa:
Cureți de coajă cepele, apoi le speli și le opărești întregi 5 minute în apă cu sare. Le scoți ușor să nu se deformeze și le lași la scurs într-o strecurătoare. Într-un bol amesteci gălbe-nușurile, făina, amidonul, bo-iaua, berea, sarea, zahărul și piperul până devine un aluat omogen. Încorporezi pesmetul, albu-șurile bătute spumă și 150 g cașcaval ras. Cepele fierte le tai rondele și le scufunzi în aluatul pregătit cu bere. Într-o tigaie cu ulei, prăjești cepele. Le scoți ușor cu o paletă și le lași la scurs pe șervețele. Le poți servi reci, alături de cașcaval tăiat bu-cățele și gogoșar.