Rondele de ceapă în aluat cu bere


Maria Dragoș, loc. Pitești, jud. Argeș

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 5 minute
Prăjire: 25 minute

Îți trebuie:

  • 5-6 cepe
  • 250 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură amidon
  • 200 ml bere neagră
  • 1/2 linguriță boia dulce,
  • 50 g zahăr
  • ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Cureți de coajă cepele, apoi le speli și le opărești întregi 5 minute în apă cu sare. Le scoți ușor să nu se deformeze și le lași la scurs într-o strecurătoare. Într-un bol amesteci gălbe-nușurile, făina, amidonul, bo-iaua, berea, sarea, zahărul și piperul până devine un aluat omogen. Încorporezi pesmetul, albu-șurile bătute spumă și 150 g cașcaval ras. Cepele fierte le tai rondele și le scufunzi în aluatul pregătit cu bere. Într-o tigaie cu ulei, prăjești cepele. Le scoți ușor cu o paletă și le lași la scurs pe șervețele. Le poți servi reci, alături de cașcaval tăiat bu-cățele și gogoșar.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!