Trei rețete cucuiete, de la chefi primite, pentru Paștele ce vine

Pentru Paștele ce vine, vă urăm să aveți parte de masă bogată, să vă bucurați, să apreciați, să iubiți și să fiți iubiți! De această dată, Chef Arpad Kerekes și echipa restaurantului din Iași, sub conducerea lui Daniel Buzilă, vă oferă rețete delicioase de Pâine cu maia, Pască cu smântână și Plăcintă cu carne de miel.

Foto: Pizza Chef Arpad Kerekes

 

Foto: Pâine cu maia

Pâine cu maia

Ingrediente pentru maia:
40 ml apă
40 g făină
Într-un vas se amestecă făina cu apa călduță și acoperim cu o pânză din bumbac. În fiecare zi și la aceeași oră adăugăm aceleași cantități de făină și apă timp de o săptămână.
Ingrediente pentru pâine:
1 kg făină
700 ml apă
150 g maia
25 g sare
Proces tehnologic:
Se pun toate ingredientele într-un vas și se amestecă. Scoatem aluatul pe masă și frământăm bine până devine lucios. Acoperim cu un prosop de bumbac înfăinat și lăsăm 40 min. la dospit. Frământăm ușor și lăsăm 30 min. la dospit. Frământăm ușor și lăsăm 20 min. la dospit. Se pot face diferite forme și tăieturi. Introducem în cuptorul preîncălzit și coacem 40 min. la 230°C.

 

 

Foto: Echipa restaurantului La Castel din Iași, sub conducerea Danei Buzilă: Adrian Cojocaru, Cristian Zamfir, David Ioan, Laurențiu Ionuț Olariu, Constantin Crețu.

 

Foto: Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă 
cu carne de miel

Aluat:
300 g făină
70 g unt
1 ou
200 ml apă
Umplutură:
1 kg carne de miel fără os
200 g ceapă
20 g pătrunjel
4 ouă
1 gălbenuș
sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Se spală carnea și se dă prin mașina de tocat. Între timp se amestecă făina, untul, ouăle, apa și se frământă 10 minute, apoi se lasă aluatul la rece.
Într-o tigaie încinsă, se adaugă ceapă și se călește până devine translucidă. Adăugăm carnea și cimbrul, apoi călim carnea timp de 7-8 minute.
Răcim compoziția, întindem aluatul într-o formă dreptunghiulară cu grosimea de 10,5 cm.
Punem foaia de aluat într-o tavă, adăugăm restul ingredientelor în carne și umplem tavă.
Se introduce plăcinta la cuptor, timp de o oră, la o temperatură de 160 grade. Se servește rece.

 

Foto: Pască cu smântână

Pască cu smântână

Ingrediente pentru aluat:
făină de grâu tip 000 300 g
gălbenușuri 2 buc.
lapte 70 ml
drojdie de bere 25 g
coajă de portocală 10 g
sare 3 g
unt 80 g
zahăr 70 g
Ingrediente pentru umplutură:
smântână 32% (grăsime) 320 g
făină de grâu tip 000 30 g
zahăr 80 g
esență de vanilie 25 ml
stafide 30 g
albușuri 2 buc
Mod de preparare:
Se pun într-un bol făina de grâu, sarea și untul topit. Separat de dizolvă drojdia în lapte călduț.
Se adaugă toate ingredientele în bolul cu făină, se frământă timp de 20 de minute, iar aluatul obținut în urma procesului de frământare se lasă la dospit o oră.
Separat se freacă, într-un vas, gălbenușurile cu zahărul și se adaugă smântână. Se bat albușurile spumă și se adaugă peste gălbenușuri, împreună cu restul ingredientelor și se omogenizează.
După finalizarea procesului de dospire, se împarte aluatul în două și se întinde până se obține o grosime de aproximativ 1 cm. Se pune aluatul într-o tavă pentru pască, tapetată cu unt și făină, adăugându-se umplutură.
PROCESUL DE COACERE
Se introduce pasca în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade și se lasă timp de 30 de minute.

Aici găsești o altă rețetă de pâine.

Tags:,

Add Comment