Răcitură din limbă de vită

Nu mai este mult și încep sărbătorile de iarnă.
Crăciunul sau Revelionul, ambele sunt motive de mare sărbătoare. Așa că, trebuie să ne pregătim cu bucate alese, să întâmpinăm invitații cu tot ce avem mai bun, să le oferim bucurie, distacție și o mâncare pe cinste.
Preparatul de astăzi, poate că nu este așa de cunoscut. Este o răcitură cu limbă de vită, o rețetă mai specială, dar care în mod sigur o să fie de mare efect.
Iată în continuare rețeta acestui preparat, pe care sperăm că-l veți aprecia, și-l veți prepara pentru cei dragi.

 

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 limbă de vită
1/2 kg rasol de vită
2 morcovi
2 cepe
2 rădăcini de pătrunjel
1 pahar de vin alb
frunze de pătrunjel
1 plic de gelatină
sare
piper
piper boabe
1 foaie dafin
Pregătești așa:
Speli limba, o opărești și o cureți de pielița albă. Speli bine rasolul și îl pui la fiert împreună cu limba gata pregătită. Pui totul la fiert în apă clocotită, iar pe măsură ce se formează spuma, o iei cu spumiera.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavatul, vinul, câteva boabe de piper (pentru aromă) și potrivești gustul de sare și piper. În ultimul clocot adaugi foaia de dafin.
Când supa este fiartă, iei oala deoparte de pe foc, adaugi gelatina dizolvată în apă rece și 4-5 căței de usturoi striviți. Amesteci bine și lași supa să se răcorească, după care o strecori.
Tai limba felii și le așezi în boluri mici. Torni supa, presari pătrunjel verde tocat fin și lași la rece până a doua zi, când poți servi răcitura.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă de Ana Hacman, Suceava

Intră și aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!