Prăjitură cu urdă și mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
250 g unt
1 ou
50 g zahăr
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
1/2 linguriță bicarbonat
1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
1/2 pahar cu apă
puțină sare
500 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
1/2 kg urdă
2-3 linguri smântână
50 g unt
2 ouă
3 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
mărar frunze
un praf de sare
Pregătești crema așa:
Amesteci toate ingredientele până iese o cremă omogenă.
Pregătești aluatul așa:
Freci margarina cu ou și zahăr. Pui sare, făină și în mijlocul făinii faci un cuib și pui bicarbonatul și oțetul sau zeama de lămâie și amesteci totul. Adaugi praful de copt, zahărul vanilat și făină, cât e necesar, până se face un aluat elastic, fără să fie lipicios.
Împarți aluatul în 2 părți, partea de jos fiind mai mare și întinzi cu sucitorul 2 foi. Ungi tava cu unt, întinzi foaia mai mare, pui crema, apoi întinzi cea de-a doua foaie peste ea. Dai la copt pentru 1 oră, până când se rumenește.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Dorina Marian, Sibiu

Aici găsești o altă prăjitură cu urdă.

Add Comment