Plăcinte cu mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 căni mari făină (circa 500 g)
drojdie cât o nucă
2 căni zahăr
4 căni mici ulei
sare
2 căni lapte
3 ouă
250 g caș
1 legătură mărar
1 ou pentru umplutură
Pregătești așa:
Torni făina cernută într-un vas mare și spargi 3 ouă. Amesteci cu drojdia, zahărul, laptele, sarea și uleiul (1 ceașcă) și frămânți bine. Lași aluatul la dospit circa 1 oră. Pentru umplutură, frămânți cașul cu mărarul tăiat mărunt și oul până devine o pastă omogenă.
Când a crescut aluatul, îl împarți în porții mici din care întinzi foi dreptunghiulare, pe care le umpli cu pasta de caș și le împăturești în două. Le frigi în ulei încins la foc mic pe ambele părți.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Adriana-Elena Dușa, loc. Câmpeni, jud. Alba

Iată aici o altă rețetă delicioasă.

Add Comment