Plăcinte cu brânză, roșii și usturoi

Foto: Mihai Nicolae

Plăcinte cu brânză, roșii și usturoi

Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Preț: 9 lei – 10 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru aluat: ■ 3 1/2 pahare făină ■ 1 lingură apă fiartă ■ 4 linguri ulei ■ 1 linguriță zahăr ■ 1 linguriță sare

Îți trebuie pentru umplutură: ■ 200 g brânză telemea ■ 3-4 roșii ■ usturoi după gust ■ sare ■ mărar

Pregătești așa: Pentru umplutură, tai roșiile în felii sau rondele. Mărunțești brânza cu o furculiță, adaugi sare, usturoi tocat, mărarul tocat și amesteci. Amesteci apa caldă (fiartă înainte) cu zahărul și sarea și adaugi apoi uleiul. Torni după aceea făina și frămânți bine aluatul. Împarți coca în două jumătăți. Prima jumătate o întinzi într-un strat foarte subțire. Acoperi aluatul cu felii de roșii, la o distanță nu mai mică de 3 cm una de alta. Peste feliile de roșii pui umplutura. Acoperi apoi totul cu al doilea strat de aluat. Cu ajutorul unui pahar tai conturul fiecărei chiftele cu felii de roșii pe ea și astfel, porționezi toată plăcinta. Cu ajutorul degetelor, presezi marginile fiecărei plăcinte, pentru a fi perfect închise. Prăjești plăcintele în ulei fierbinte, pe ambele părți. Le servești calde.

Add Comment