Plăcintă țărănească cu conopidă

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
200 ml apă caldă
1 lingură oțet
1 linguriță rasă cu sare
80 g unt
Îți trebuie pentru umplutură:
1 conopidă mijlocie
200 g telemea de oi
nucșoară rasă
1 lingură unt
1 lingură smântână groasă
2 ouă
1 lingură pesmet
Pregătești așa:
Amesteci făina cu oțetul, sarea și apa călduță, adăugată treptat, până obții un aluat consistent. Frămânți până devine omogen. Pui aluatul într-o folie alimentară și îl lași la rece 30 de minute. Împarți aluatul în 5-6 porții, pe care le modelezi ca niște bile. Întinzi prima bilă cu sucitorul, o ungi cu unt moale și continui până termini aluatul și tot untul. Toate foile suprapuse le învelești în folie alimentară și le dai din nou la rece 30 de minute.
Între timp, opărești conopida, desfăcută buchețele, în apă cu sare, o scurgi și o mixezi, pentru a obține un piure. Amesteci cu telemeaua, cu untul, ouăle, smântâna, pesmetul și nucșoară. Așezi pe planșetă foile de aluat suprapuse, le întinzi cu sucitorul, de la mijloc la exterior, până obții două foi dreptunghiulare. Întinzi umplutura de conopidă pe cele 2 foi, rulezi fiecare foaie cu umplutura în interior și o așezi într-o formă unsă și tapetată cu făină. Introduci forma în cuptorul preîncălzit și coci pentru 35-40 de minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Intră aici și vei găsi o rețetă de sufleu din conopidă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!