Plăcintă cu urzici și ouă

Foto: Mihai Nicolae

 

Plăcintă cu urzici și ouă, un aperitiv delicios, ușor de preparat, o plăcintă care acum, în perioada primăverii poate fi făcut cu urzici proaspete.

Îți trebuie pentru aluat: ■ 250 g foi de plăcintă din comerț ■ 500 g urzici ■ 100 g unt sau margarină ■ 150 g cașcaval ras sau brânză de oi fărâmițată ■ 2 ouă

Pregătești așa: Alegi urzicile, le speli bine și le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Când sunt gata, le scoți, le strecori și le toci. Apoi adaugi puțin unt (margarină) topit, amestecând încontinuu și 50 g de cașcaval ras sau de brânză de oi fărâmițată. Între timp, fierbi cele 2 ouă, iar când acestea sunt gata, le treci sub jet de apă rece, le decojești și le tai rondele. Separat, ungi cu unt (margarină) o tavă. Foile de plăcintă, așezate pe masa de lucru, le stropești pe rând cu untul (margarina) topit, după care le așezi una peste alta. Pe jumătate din lungimea foilor, întinzi piureul de urzici. Acoperi cu rondele de ou. Jumătatea neacoperită de foi o îndoi deasupra. Așezi plăcinta în tavă, presari cașcaval și o dai la cuptor, pentru circa 40 de minute. O servești caldă.

Rețetă de Grigore Curăroiu, sat Totea de Hurezani, jud. Gorj

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!