Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
200 g margarină
400 g făină
sare
1 pahar
apă caldă
2 linguri oțet
300 g ciuperci
500 g urzici
2 cepe
sare
1 pahar ulei
piper măcinat
3 căței de usturoi
2-3 linguri
mărar tocat
Pregătești așa:
Faci un aluat din făină, peste care pui margarina, frământând până ce se încorporează. Adaugi apă caldă, oțet și sare și frămânți din nou, până când aluatul devine omogen și se desprinde de mână. Lași aluatul o oră la rece. Cureți urzicile, le speli și le fierbi 1/4 oră în apă cu sare. Scurgi apoi urzicile și le toci mărunt, când s-au răcit. Ciupercile curățate și spălate le tai felii subțiri și le călești în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt și cu usturoiul zdrobit. Când amestecul nu mai are zeamă, pui urzicile peste ciuperci, omogenizezi, sărezi și piperezi, apoi amesteci cu mărarul tocat. Întinzi 3-4 foi subțiri din aluat, le umpli cu ciuperci și urzici, rulezi și le coci în tavă, numai 1/2 oră.
6 porții – Pregătire: 60 minute – Coacere: 30 minute
Rețetă de Silvia Sorică, com. Măldăeni, jud. Teleorman