Plăcintă cu urzici

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g foi de plăcintă din comerț
500 g urzici tinere
100 g margarină
150 g cașcaval ras sau brânză de oi fărâmițată
2 ouă
Pregătești așa:
Alegi urzicile, le speli în mai multe ape și le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Strecori urzicile, le toci pe un fund de lemn sau le dai prin sită. Apoi le amesteci cu puțină margarină topită și 50 g cașcaval ras sau brânză. Fierbi cele 2 ouă tari și le tai rondele. Ungi o tavă cu margarină. Așezi foile de plăcintă pe masa de lucru, le stropești pe rând cu margarină topită și le așezi una peste alta. Pe jumătate din lungimea foilor întinzi piureul de urzici, acoperit cu rondele de ou (ouăle fierte le poți zdrobi cu furculița și apoi le presări deasupra piureului de urzici). Jumătatea foilor neacoperite de umplutură le îndoi deasupra. Așezi plăcinta în tavă, presari cașcaval ras (sau brânză de oi) și o dai la copt în cuptorul încălzit din timp. După circa 35-40 de minute, când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit, scoți plăcinta, o tai și o servești caldă.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă trimisă de Maria Liță, Constanța

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de plăcintă.

Add Comment