Plăcintă cu șuncă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 cub de drojdie
un praf de sare
1 linguriță de zahăr
500-600 g făină
4 ouă
100 g unt topit
200 ml lapte
4 cepe tăiate cubulețe
piper, boia
verdeață asortată tocată
200 g brânză de vaci sau cașcaval
100 g cârnat picant tăiat bucățele
200 g șuncă
Pregătești așa:
Pui drojdia la crescut cu sare și zahărul în puțină apă călduță și lași la cald. Atunci când a crescut, înglobezi amestecul în făină, la care adaugi ouăle și, treptat, laptele, apoi untul topit până când obții un aluat dens. Pui aluatul la dospit.
Separat, încingi puțin ulei în care călești ceapa, la care adaugi șunca și cârnatul picant, precum și cașcavalul, verdeață și condimente. Mai adaugi, dacă este nevoie, puțină apă și lași compoziția la călit timp de 5 minute.
Într-o tavă rotundă, unsă cu unt, așezi aluatul peste care repartizezi uniform compoziția, apoi dai tava la cuptor, la foc moderat, până se rumenește pe deasupra. După 30 de minute, presari cașcaval ras și continui coacerea până când se formează o crustă crocantă și aurie.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Rodica-Doina Crăciun, Galați

Add Comment