Plăcintă cu spanac

 

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
750 g foi de plăcintă
5 fire de ceapă verde
mărar, pătrunjel, izmă
sare
piper
ulei 
1 kg de spanac
1 ceașcă de pâine prăjită fărâmițată
1 ceapă medie
Pregătești așa:
Cureți spanacul, îl speli și îl tai, apoi îl călești în tigaie cu puțin ulei încins. Adaugi sarea, piperul, mărarul, pătrunjelul, izma și ceapa sotată, împreună cu pâinea prăjită și amesteci. Așezi în tavă jumătate din foi, după ce le-ai uns ușor cu ulei, cu ajutorul unei pensule. Întinzi amestecul și-l acoperi cu restul de foi, în același mod. Porționezi plăcinta și o coci 1 oră și jumătate la foc mediu.
Notă! Poți adăuga, dacă vrei, o ceașcă de brânză dată prin răzătoare (telemea sau brânză grecească feta) și 3 ouă și poți unge foaia cu albușul unui ou dizolvat într-o lingură de apă. Dacă vrei o plăcintă de post, ungi foaia cu un amestec moale din făină, apă și cu o lingură de rachiu.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 1 1/2 oră
Rețetă propusă de Mănăstirea Bura, Paola Psarrou

Iată aici o altă rețetă cu spanac.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!