Plăcintă cu pastramă, cârnăciori și cașcaval


Rețetă de Rodica-Doina Crăciun, Galați

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 40 minute

 

Îți trebuie:

  • 500 g foi de plăcintă
  • 250 g cârnăciori
  • 250 g pastramă
  • 300 g cașcaval
  • 5 ouă
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Pregătești așa:
Cureți ceapa de coajă, o speli și o tai mărunt. Speli mărarul și îl tai fin. Într-un bol, amesteci cârnăciorii tăiați rondele, pastrama și cașcavalul tăiate pătrățele, 4 gălbenușuri, mărarul și cea-pa. Condimentezi cu sare, piper și la final încorporezi al-bușurile bătute spumă.
Ungi tava cu ulei, pui foaia de plăcintă, întinzi compoziția de mai sus, acoperi cu o altă foaie și dai la cuptor pentru 35-40 de minute.

Add Comment