Plăcintă cu kaizer și andive

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 andive
1 ou și 2 gălbenușuri
200 g kaizer
60 ml lapte
100 g smântână
10 ml oțet
5 g praf de copt
50 g unt
300 g făină
sare și piper
Pregătești așa:
Faci o cocă din făină, 1 gălbenuș, sare, praf de copt stins cu oțet și lapte. Cu această cocă tapetezi o cratiță unsă în prealabil cu unt.
Cureți andivele, le spleli și le ții în apă clocotită cu sare, timp de 15 minute. Le scoți din apă, le lași să se răcească, apoi le tai mărunt.
Kaizerul îl tai bucăți și îl amesteci cu andivele. Le așezi uniform în cratiță. Amesteci oul, gălbenușul, sare și piperul și îl torni peste andive și kaizer. Introduci vasul în cuptorul încins, unde îl lași 40 de minute.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 55 minute
Rețetă de Irina Ambrozie, Iași

Intră aici și vei citi un articol interesant despre plăcintă. Aici vei găsi o altă rețetă de plăcintă-aperitiv.

Add Comment