Plăcintă cu foi umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluatul de foi:
500 g făină
1 linguriță sare
1 lingură oțet
1 lingură vin
apă călduță, cât se cere pentru a obține un aluat bun de întins
Îți trebuie pentru umplutura de carne:
1 kg ceapă
1 kg carne fără os
8-10 linguri ulei
4 ouă
4 linguri făină
2 linguri piper măcinat
Îți trebuie pentru ornat:
100 g telemea rasă
1 gălbenuș
2 linguri susan
Pregătești așa:
Amesteci făina cu sarea, oțetul, vinul și apa călduță, adăugată încetul cu încetul. Omogenizezi și faci un aluat pe care îl frămânți bine. Aduni aluatul sub formă de minge și îl învelești într-un șervet umed. Îl lași să se odihnească 1/2 oră la rece. Aduci aluatul pe masa pesărată cu făină și modelezi un sul, pe care îl împarți în 6 bucăți din care faci 6 bile. Lași bilele în așteptare.
Pregătești umplutura așa:
Tai carnea cuburi foarte mici, ceapa o tai mare și le dunstuiești împreună în 2-3 linguri ulei. Lași apoi să se răcească, adaugi 4 ouă crude, amesteci bine, pui și făina în două reprize, ca să nu se formeze o compoziție prea tare. La final adaugi și piperul, cât de mult suporți. Piperul o face delicioasă. Din cele 6 bile, întinzi 6 foi de mărimea tăvii.
Iei prima bilă, o întinzi cât tava, o așezi în tava unsă, o stropești cu ulei, o acoperi cu umplutură, întinzi următoarea și tot așa până se termină toate foile. Ungi plăcinta cu gălbenuș bătut cu lapte, razi deasupra telemeaua, presari susan și o coci.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Iată aici o rețetă specială.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!