Plăcintă cu fasole verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
150 g unt sau margarină
50 g cașcaval ras
1 linguriță sare
Îți trebuie pentru umplutură:
800 g fasole verde congelată sau proaspătă
6 ouă
250 ml smântână
100 ml lapte
300 g șuncă afumată
cimbru
1 legătură ceapă verde
sare
piper
Pregătești aluatul așa:
Frămânți un aluat din ingredientele enumerate, adăugând apă cât cuprinde (6-7 linguri) și lași o oră la rece, într-o folie de plastic.
Pregătești umplutura așa:
Fierbi fasolea congelată sau proaspătă, timp de 10 minute, în apă cu sare și cimbru, apoi o strecori, o răcești sub jet de apă rece și o lași să se scurgă. Bați ouăle cu smântâna și laptele, adaugi sare, piper și rondele de ceapă verde.
Întinzi aluatul, îl așezi apoi într-o tavă unsă, îl înțepi cu furculița din loc în loc și îl coci timp de 5 minute, în cuptorul încins. Scoți tava din cuptor, întinzi fasolea peste aluat și torni deasupra ouăle bătute cu laptele și smântâna. Presari feliuțe de șuncă afumată și cașcaval ras și coci în continuare încă 15-20 de minute.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Maria Liță, Constanța

Intră aici și vei descoperi o rețetă de plăcintă cu iaurt delicioasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!