Plăcintă cu dovlecei tineri

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 pachet margarină
500 g făină
1 ceșcuță ulei
3/4 ceașcă apă caldă
Îți trebuie pentru umplutură:
1 kg dovlecei tineri
2-3 ouă
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
1-2 linguri griș
2 linguri smântână
2 cepe
2-3 linguri ulei
sare și piper, după gust
Pregătești aluatul așa:
Amesteci ingredientele și frămânți puțin aluatul, apoi îl împarți în 4 bucăți, din care întinzi foi. Le ungi cu margarină, le împăturești, le rulezi și le dai la rece.
Pentru umplutură, cureți dovleceii de coajă, îi tai cubulețe și le lași puțin în apă rece.
Opărești apoi cubulețele în apă cu sare și le lași puțin în apă rece, într-o strecurătoare, să se scurgă și să se răcorească. Amesteci dovleceii cu ceapa tăiată fideluță și îi călești în ulei. Lași la răcit și adaugi verdeața, grișul, ouăle bătute cu sare și piper și smântâna, amestecând să se omogenizeze.
Din aluat, întinzi două foi. Așezi o foaie în tava de plăcintă, unsă cu margarină, întinzi toată umplutura și deasupra așezi cealaltă foaie. Coci în cuptor, circa 40 de minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com Provița, jud. Prahova

Iată aici o altă rețetă de plăcintă sărată.

Add Comment