Plăcintă cu ceapă verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru foi:
1 kg făină
1 ceșcuță de apă
puțin ulei
Îți trebuie pentru umplutură:
2 legături de ceapă (numai frunzele)
1 legătură de mărar
200-300 g brânză
4 ouă
ulei pentru foi
Pregătești foile așa:
Amesteci ingredientele și frămânți o cocă, apoi o împarți în două bucăți pe care le întinzi bine cu sucitorul până formezi două foi pentru plăcintă. Le dai deoparte.
Pregătești umplutura așa:
Tai mărunt frunzele de ceapă verde și mărarul și le amesteci cu brânza și cu ouăle. Ungi foile de plăcintă cu ulei, pui compoziția pe 1/2 foaie, iar cealaltă jumătate o aduci peste umplutură. Faci o plăcintă creață. Ungi foaia, pui peste compoziția pentru umplutură, iar deasupra ungi cu ulei.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment