Plăcintă cu cartofi și alte legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
800 g cartofi
3 dovlecei
3 morcovi
1 ardei gras roșu
2 cepe
7 linguri ulei
sare
piper
125 ml lapte
2 ouă
300 g făină
3 linguri ketchup
100 g pastă de roșii
6 roșii mici (cherry)
125 g cașcaval ras
1 linguriță ierburi aromate uscate (mărunțite)
50 g salam
Pregătești așa:
Speli cartofii, îi fierbi timp de 25 de minute, apoi îi cureți de coajă, îi presezi sau îi dai pe răzătoarea mică și îi lași să se răcească. Speli legumele, le cureți și le tai rondele, respectiv fâșii. Ceapa curățată o tai fideluță și o prăjești cu restul legumelor în două linguri de ulei.
Încingi bine cuptorul. Amesteci piureul de cartofi cu laptele, uleiul rămas, ouăle, făina și puțină sare. Întinzi aluatul astfel preparat, cu mâna, într-o formă unsă și îl ungi cu ketchup-ul amestecat cu pasta de roșii. Pui deasupra legumele călite, roșiile tăiate în două, cașcavalul ras și ierburile aromate.
Dai plăcinta la cuptor timp de 45 de minute. După 35 de minute, așezi peste umplutură și salamul tăiat felii subțiri.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Intră aici și vei găsi o rețetă de plăcintă cu legume.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!