Plăcintă cu 2 feluri de brânză

Georgeta Ionescu, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 bucăți
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru umplutură:

  • 1/2 kg brânză de vaci dulce
  • 400-500 g brânză telemea sărată
  • smântână

Îți trebuie pentru aluat:

  • făină cât cuprinde
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet margarină
  • drojdie cât o nucă mică
  • 1 ou
  • 250 ml apă
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingură oțet
  • sare

Îți trebuie pentru sos:

  • 2 ouă
  • 1/2 cană lapte
  • 1 lingură margarină

Pregătești aluatul așa:
Frămânți o cocă din pachetul de margarină, ulei, oțet, sare, drojdie, 1 ou, 250 ml lapte și făină cât cuprinde. Lași coca să se odihnească și în acest timp pregătești umplutura: Amesteci brânza de vaci cu telemeaua, încorporezi 4 ouă bătute și smântână, atât cât să nu se înmoaie prea tare. Întinzi trei foi din aluat. Într-o tavă unsă cu puțină margarină întinzi prima foaie, pui jumătate din cantitatea de brânză, întinzi a doua foaie și restul de brânză. Acoperi cu ultima foaie peste care torni sosul, pregătit din: 2 ouă bătute cu 1/2 cană de lapte și 1 lingură margarină. Coci la foc potrivit. Este o plăcintă aperitiv foarte gustoasă.

Add Comment