Plăcintă câmpenească

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
100 g unt
300 g făină
500 g carne tocată
100 ml iaurt
3 ouă
2 cepe
pătrunjel proaspăt
ulei
sare, piper
Pregătești așa:
Freci untul moale cu un praf de sare și îl amesteci cu iaurtul și cu 2 ouă bătute. Adaugi făina amestecată cu o linguriță de praf de copt. Frămânți ușor și păstrezi aluatul la rece. Toci cepele mărunt și le prăjești în 4 linguri de ulei încins, până devin aurii. Adaugi carnea tocată, presari sare și piper și fierbi 30 de minute pe foc mic. Dacă scade prea mult, adaugi puțină apă. La final, presari pătrunjel tocat. Scoți aluatul de la rece și întinzi două foi.
Pui prima foaie într-o tavă unsă cu unt, întinzi umplutura de carne și acoperi cu a doua foaie. O înțepi cu furculița din loc în loc și o ungi cu ou bătut. Coci 45 de minute, la foc moderat. Servești atât fierbinte, cât și rece.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Intră aici și încearcă această rețetă, nu vei regreta.

Add Comment