Pizza pe rondele de dovlecei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 dovlecei mari, de preferință zucchini
1 ardei roșu
10 roșioare cherry
100 g mozzarella
50 g cașcaval ras
100 g șuncă de pui ori salam crud-uscat
2 linguri ulei de măsline
ketchup sau bulion de roșii
busuioc, oregano
sare
piper măcinat
Pregătești așa:
Speli dovleceii și îi tai oblic, în rondele groase de 1 1/2 cm, pe care le ungi pe o parte cu ulei și le presari cu puțină sare. Frigi dovleceii pe grill, câte un minut pe fiecare parte. Îi așezi într-o tavă, pe hârtie de copt și ungi fiecare rondelă cu un strat fin de bulion. Presari oregano, sare, piper după gust și așezi jumătăți de roșii cherry, cubulețe de ardei și de șuncă, precum și mozzarella rasă.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute. Le scoți din cuptor și, cât sunt fierbinți, razi deasupra cașcaval și presari busuioc fin tocat. În același mod poți să prepari pizza și pe felii de vinete.

Pregătire: 10 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Loredana Dubreu, Târgu Jiu, jud. Gorj

Iată aici o rețetă de pizza cu legume.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!