Concurent: Lăcrămioara Coman, Brăila
Îți trebuie pentru aluat:
- 600 g făină
- 30 g drojdie de bere
- 50 ml ulei
- 20 g zahăr
- 15 g sare.
Îți trebuie pentru sos:
- 500 g roșii în bulion
- 10 g zahăr
- 2 g oregano
- 2 g busuioc
- 30 ml ulei de măsline
- 5 g sare.
Îți trebuie pentru umplutură:
- 200 g coppa
- 400 g mozzarella
- 100 g morcovi
- 100 g țelină
- 100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
- 20 ml ulei de măsline
- 2 g piper.
Pregătești așa:
Drojdia o dospești cu zahărul și 100 ml apă caldă. Apoi amesteci cu făina, sarea, uleiul, 300 ml apă caldă și lași la crescut. Mozzarella o razi fin, morcovul și țelina le tai julien. Roșiile din bulion le pui într-un vas, le condimentezi cu sare și piper, adaugi zahărul, oregano și busuiocul, în final uleiul de măsline și le mărunțești cu blenderul până devin piure. Din 250 g de aluat formezi o chiflă pe care o întinzi pe planșetă până obții o foaie groasă de 6-7 mm, apoi o pui într-o tavă unsă cu ulei. Peste blat întinzi sosul de roșii, presari mozzarella, apoi morcovul și țelina rase. Stropești cu ulei, condimentezi cu piper și introduci în cuptorul încins la 280 de grade Celsius pentru 5-6 minute. Pizza o scoți din cuptor, deasupra așezi în formă de stea feliile de coppa rulate, între ele pui măslinele tăiate în două pe lung și mai introduci la cuptor pentu încă 2 minute.
nu ar fi rau sa ne spuneti si ce e aia coppa
Ne cerem scuze, dar la vremea la care ați adresat întrebarea nu se ocupa o persoană anume de site-ul nostru. Sperăm să fim prompți cu răspunsul de acum încolo.
După foarte mult timp, vă oferim răspunsul:
„Coppa di Parma” IGP are gustul tipic al unui produs din carne.
În prepararea acestui sortiment sunt folosite cărnurile obținute din porcii grei italieni tipici. Acesti porci tipici din Italia de centru-nord au o anumită structură genetică și sunt crescuți timp de cel puțin 9 luni în condiții deosebite, care le permit să ajunga la o greutate considerabilă și să aibă cărnuri cu un conținut bogat de grăsime intramusculară și niveluri ridicate de enzime, mai ales catepsine, care sunt fundamentale pentru maturarea produsului „Coppa di Parma”. Produsul are aspectul unui jambon.