Pizza cu blat de mălai sau țărănească

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Preț: 14 lei-6 porții

Pregătire: 25 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 1/4 kg mălai, 400 g făină, 350 ml apă, 30 g drojdie, 2-3 linguri ulei de măsline, puțin zahăr, 1 legătură ceapă verde, 200 g măsline tăiate feliuțe, 1 pachet (300 g), brânză de vaci, 100-200 g roșii, 2 ouă busuioc uscat, sare, piper

Pregătești așa: Înmoi drojdia cu puțină apă, o amesteci apoi cu făina și lași la dospit câteva minute. Amesteci apoi cu restul de făină, cu mălaiul, cu restul de apă călduță, în care ai dizolvat sarea, zahărul, uleiul și frămânți până obții un aluat nelipicios. Lași la crescut până își dublează volumul. Întinzi aluatul într-o tavă mare unsă cu ulei și tapetată cu făină. Bați ouăle, pui sarea, piperul, amesteci cu brânza de vaci, ceapa verde tocată mărunt și măslinele. Torni compoziția aceasta deasupra blatului. Așezi din loc în loc feliuțe de roșii, presari busuiocul și lași la crescut. După aceea introduci în cuptorul încins, la foc potrivit și coci aluatul până devine auriu. Consumi pizza caldă sau rece și poți servi și un vin, de preferință alb.

Add Comment